Vinnare av BORABs miljötävling 2021

Av fantastiska tävlingsbidrag från 15 av Bollnäs kommuns högstadieklasser har nu ledningsgruppen för BORAB enats om en vinnande klass!

Den vinnande klassen är…*trumvirvel*…klass 8 på Kilafors skola! Klassen överraskades med prisutdelning på sin skolgård under måndagsmorgonen då vi på BORAB kom för att dela ut vinstchecken på 10 000 kr.

Tävlingen startade under Miljöveckan i Bollnäs den 22 mars och pågick sedan fram till 11 maj. Syftet var att stimulera eleverna att fundera över miljöfrågorna, testa på att plogga (motionera och samtidigt plocka skräp) samt använda sin kreativitet för att tillsammans i klassen komma på smarta idéer och lösningar för skolans källsortering.

Det vinnande bidraget

Förutom att plogga berättar den vinnande klassen i sitt bidrag hur de vill att källsortering i deras skola ska se ut och lämnar flera förslag på hur källsorteringen kan utvecklas och underlättas. De lämnar bl.a. ett konkret förslag på hur en källsorteringsstation bör utformas för att eleverna bättre ska förstå var de lägger olika material och blir mer motiverade till att göra rätt. I hård konkurrens med andra klasser avgjorde detta tävlingen. Bidraget redovisades med en inspelad film.

Fyra utmärkande finalister

Övriga finalister var klass 7E Lust & lära, klass 8G Lust & lära samt Kilafors skola klass 7. Dessa klasser utmärkte sig genom att lämna flera bra förslag på förbättrad källsortering i kombination med kreativ redovisning med  film, foto, en låt med specialskriven text och genom att redovisa på Instagram, bland annat. Bra jobbat!

Vi på BORAB är glada över responsen och kommer nu att delge förslagen på källsortering från alla 15 bidrag till Bollnäs kommun, med förhoppningen om att några kan förverkligas.

STORT grattis till vinnarna och tusen tack till alla elever och lärare som deltog!