Fira en annorlunda Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag skapades av kommersiella skäl och under flera år har vi shoppat rosor, nallebjörnar, ballonger, smycken och chokladaskar till våra nära och kära. Kärlek går att visa på många andra sätt – inte bara via ännu mer konsumtion, som skadar vår miljö! I år hämtar vi inspiration till din dejt från en klassisk kärlekstradition, nämligen bröllopet. Varför inte fira alla hjärtans dag utifrån det välkända – ”något gammalt, något nytt, något lånat, något blått”.

Såhär gör du:

”Något gammalt” representerar kontinuitet, vilket behövs för att hålla kärleken vid liv. Varför inte ge din käraste ett arvegods från närmsta släkten – en vacker klocka, ett smycke eller kanske ett inramat fotografi? Och har du inget i dina egna gömmor så finns det många guldklimpar att hitta second hand. Spana in var du kan hitta fynd i din stad här: https://xn--miljnr-fua6l.se/karta/

”Något nytt” erbjuder optimism för framtiden. Fira såklart Alla hjärtans dag med en ny maträtt som ni aldrig testat förr. Upp med receptbanken och testa på något helt nytt tillsammans!

”Något lånat” symboliserar lycka från en vän. Varför inte låna ett tjusigt plagg av en kompis till den speciella dagen? Eller hyra en kostym eller klänning om det ska piffas till lite extra?

”Något blått” står för kärlek, ödmjukhet och trohet. Vilket enligt oss enklast symboliseras genom att erbjuda din hjälp att laga något som gått sönder. Kanske lappa ett par byxor, stoppa strumporna, spika upp listen som hänger löst eller limma fast sulan på tofflorna? Det är kärlek för oss!

 

Lycka till på kärlekens dag!

 

Källa: Miljönär.se (https://xn--miljnr-fua6l.se/alla-hjartans-dag/)