Behöver du extra påsar?

Matavfallet sorteras ner i den bruna papperspåsen avsedd för just matavfall. BORAB tillhandahåller påsarna till kunder i Bollnäs och Ovanåkers kommuner som har ett avfallsabonnemang registrerat hos oss.

Distribution av påsar ut till kunder

En gång per år har vi en totalutdelning av dessa bruna matavfallspåsar till dig som bor i villa eller fritidshus och som har ett matavfallsabonnemang hos oss på BORAB. Du som kund får då en årsförbrukning av påsar som bör räcka för ditt hushåll under ett år. Vid varje totalutdelning får hushållen 2 buntar med 80 påsar i varje, vilket statistiskt sett ska räcka i ca 1 år om man byter varannan till var tredje dag. Via vår hemsida kommer vi att informera om när totalutdelningen för respektive boendeform kommer starta. Skulle vi av någon anledning ha missat dig vid utdelningen? Hör av dig så löser vi detta.

Bor du i lägenhet så är det din fastighetsägares ansvar att se till att du som boende har tillgång till matavfallspåsar.

Behöver du extra påsar?

Du som är vår kund kan hämta extra matavfallspåsar vid återvinningscentralerna i Bollnäs och Edsbyn samt vid entrén i Bollnäs stadshus.

Om matavfallspåsarna tar slut så finns det fler påsar att hämta på:

Återvinningscentralen Bollnäs

Återvinningscentralen Edsbyn

Stadshusets reception Bollnäs