Använd ALLTID påshållaren som du fått, den håller påsen luftad och fukten avdunstar.
Låt blött avfall rinna av i slasken innan det läggs i påsen.
Låt kaffesumpen torka en stund innan du slänger den i påsen.
Lägg lite extra hushållspapper i botten på papperspåsen om du får problem med fukt i botten.
Släng hushållspapper och ofärgade servetter med matavfallet, det suger upp fukt bra.
Undvik att placera det bruna kärlet i direkt solljus eller i ett rum med dålig luftgenomströmning. Har du möjlighet så ställ gärna kärlet i skuggan. Glöm dock inte att ställa fram det på hämtningsdagen.
Tvätta sopkärlet inuti och utanpå vid behov. Du kan även spraya ättika på kärlets kant och botten . Ättika motverkar både dålig lukt och flugor.
Fyll aldrig papperspåsen till mer än den streckade linjen så att du kan vika in kanten ordentligt.
Släng matavfallspåsen med 2-3 dagars mellanrum
Är matavfallet fortfarande mycket blött, ta dubbla påsar