Här finns fler matavfallspåsar

BORAB > Återvinningscentraler & sophämtning > Matavfall > Här finns fler matavfallspåsar

 

Matavfallet sorteras ner i den bruna papperspåsen avsedd för just matavfall. BORAB tillhandahåller påsarna till kunder i Bollnäs och Ovanåkers kommuner som har ett avfallsabonnemang registrerat hos oss.

Distribution av påsar ut till kunder

En gång per år kommer vi att ha en totalutdelning av dessa bruna matavfallspåsar till dig som bor i villa eller fritidshus och som har ett matavfallsabonnemang hos oss på BORAB. Du som kund får då en årsförbrukning av påsar som bör räcka för ditt hushåll under ett år. Via vår hemsida kommer vi att informera om när totalutdelningen för respektive boendeform kommer starta. Skulle vi av någon anledning ha missat dig vid utdelningen? Hör av dig så löser vi detta.

Bor du i lägenhet så är det din fastighetsägares ansvar att se till att du som boende har tillgång till matavfallspåsar.

Behöver du extra påsar?

Från och med den 1 juni kommer du som kund att kunna hämta extra matavfallspåsar vid återvinningscentralerna i Bollnäs och Ovanåker samt vid entrén i Bollnäs stadshus.
Detta innebär att våra behållare med matavfallspåsar som tidigare stått i matbutiker i Bollnäs och Ovanåker tas bort.

Vid totalutdelning av årsförbrukning får varje hushåll 2 buntar med matavfallspåsar. Det är 80 påsar i varje bunt (totalt 160 påsar) och statistiskt sett så räcker de ca 1 år om man byter i normal frekvens som är varannan till var tredje dag. Matavfallspåsarna ingår i abonnemanget och kostar inget extra.

Om matavfallspåsarna tar slut så finns det fler påsar att hämta på:

Återvinningscentralen Bollnäs

Återvinningscentralen Edsbyn

Stadshusets reception Bollnäs