5 tips för att minska matsvinnet!

Släng inte mat i onödan!
BORAB:s tips hjälper dig att spara pengar och göra miljön en tjänst på samma gång.

5 smarta tips

  1. Ha kallt i kylen, så håller maten längre. 4-5 grader är lagom.
  2. Fota innehållet i kylskåpet innan du går och handlar. Då ser du vad som finns hemma och slipper riskera att köpa sånt som redan finns.
  3. Lägg inte upp för mycket mat på tallriken, så kan du göra matlådor av resterna i kastrullen. Fina matlådor hittar du i din Coop-butik.
  4. Strunta i buffé. Bre mackorna och häll upp mjölken innan du sätter dig till bords. Då behöver kylvarorna inte stå framme i rumstemperatur så länge.
  5. Låt frukt och grönt ligga i sina förpackningar, gärna med några lufthål. Många frukter utsöndrar etengas som påskyndar mognadsprocessen. Ligger de nära varandra, utan skydd emellan, mognar de snabbare.