Sveriges största klädbytardag Lördag 14 april 2018

Har du kläder som krympt i garderoben eller som du rent av tröttnat på? Då har vi lösningen för dig! Kom till vår populära och uppskattade klädbytardag som vi anordnar i samband med Naturskyddsföreningen för tredje året i rad.

Succén fortsätter självklart år 2018  och datumet som gäller är lördag den 14 april.

NÄR: Lördag den 14 april, kl. 11-14 (inlämning sker från kl. 10)
VAR: Bollnäs kulturhus, Peter Stormare-salen

Där kan dina gamla kläder komma någon ny människa till nytta och du kanske även kan få med dig nåt hem som du har bättre användning för eller som du funderat på att köpa. Allt detta utan att något nytt behöver produceras, plaggen får ett längre liv och du är med och bidrar till en mer hållbar konsumtion och miljö. Har du tur så kan du ju dessutom helt kostnadsfritt förnya din vårgarderob!

Jag har varit med och anordnat klädbytardagen i Bollnäs i tre år nu, och det är grymt roligt. Inte bara fördelarna med att förlänga klädernas liv och att tänka på miljön, utan man får även träffa så många andra människor som vill göra en insats när det handlar om att minska vår konsumtion, berättar Frida Löberg som arbetar som informatör på BORAB.

En klädbytardag är precis vad det låter som, en dag då man byter kläder med varandra. Klädesplagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar byts så att någon annan får användning av dem. Detta gör att plaggen får ett längre liv och vi bidrar till en hållbar miljö.

År 2017 arrangerades klädbytardagen på många platser i Norden och bara i Sverige fick 40 500 plagg nya ägare. I Bollnäs lämnades hela 520 klädesplagg in på bara fyra timmar.

 

Hur går det till?

  • Du tar med dig fina och fräscha plagg
  • För varje plagg får du en biljett (max 10) som du kan byta mot ett nytt plagg
  • Det är helt gratis
  • Plagg som inte väljs skänks till Röda Korset. Du får inte tillbaka kläderna
  • Man har möjlighet att diskutera matavfallsinsamlingen med BORABs personal