Nästa: Edsbyn, Roteberg, Knåda mm

Nästa matavfallsområde, v 22, är  Centrala Edsbyn, Roteberg, Knåda, Heden, Eriknäsbo  🍏 Matavfallstunnor ställs ut till alla villor i området. Det är frivilligt att sortera matavfall, men en miljöstyrande taxa tillämpas. Om man, efter att ha provat, bestämmer sig för att inte sortera så hör man av sig till BORAB så ändrar vi abonnemanget.

Under vecka 22 levereras matavfallstunnor till alla villor i området Centrala Edsbyn, Roteberg, Knåda, Heden, Eriknäsbo. Informationsbrev om detta skickades ut under v 20. I matavfallstunnan ligger startkit med påsar, påshållare, slaskskrapa och information.Områdesindelningen är gjord utifrån sophämtningsrutterna – vilket innebär att de villor som berörs är de som har tömning udda torsdag, jämn torsdag och jämn måndag. Antal fastigheter är 1069 st.

Tre abonnemangsalternativ:

  • Källsortering, matavfall blir biogas — Du får två kärl, ett brunt för matavfall och ett grönt för brännbara hushållssopor.
  • Varmkompost — Du har en egen varmkompost hemma och ett grönt kärl för dina brännbara hushållssopor. Anmälan av varmkompost gör du till kommunens miljökontor. Miljökontoret debiterar eventuell handläggningsavgift enligt din kommuns taxa. Komposten köper du själv.
  • Osorterat— Du slänger både ditt matavfall och de brännbara hushållssoporna i samma påse. Du slänger det sedan i den gröna tunnan.

Onsdag 23 maj finns BORAB på Ica Supermarket i Edsbyn för att svara på frågor om matavfallsinsamlingen.